Nienke Bruinsma

Ik haalde in 1990 mijn ingenieursdiploma werktuigbouwkunde aan de Technische Universiteit in Delft. Ik ging werken in Eindhoven bij Philips, TNO en later weer Philips. Ik leerde heel veel over micro-elektronica, productieprocessen en failure analyse. En ik vond woonruimte in Woensel-West; een “Krachtwijk”, “Vogelaarwijk” of gewoon probleemwijk.

In 2004 werd ik naast mijn werk in de techniek actief als vrijwilliger in mijn eigen wijk. Eerst in de werkgroep Buurtbedrijvigheid die zich richtte op de wijkeconomie. In 2006 richtte ik met twee collega’s uit de techniek stichting Hengel op. Deze stichting maakt muziekles mogelijk voor kinderen uit Woensel West.

In oktober 2010 maakte ik de overstap. Ik vertrok bij Philips en ging werken bij woningstichting Trudo als Programmamanager Woensel West. Ik werd gedetacheerd naar de Buurt Onderneming Woensel West (BOWW). De BOWW was verantwoordelijk voor de uitvoering van het wijkvernieuwingsprogramma “Focus op Emancipatie in een ander decor”. Gedurende 10 jaar werkte ik hier aan tal van programma’s gericht op sociale stijging van wijkbewoners, met de focus op Kansen voor Kinderen. Met de hulp van veel vrijwilligers organiseerden we een totaalpakket aan activiteiten, van taalles, sport en dans, huiskamer, muziekles, techniek tot een geweldige kindervakantieweek. Ook in de wijken De Bennekel en Vredeoord was ik betrokken bij het opzetten van taalactiviteiten voor kinderen en volwassenen.

Mijn aanpak? Feiten verzamelen, probleem analyseren, experimenteren, en vooral doen!

Graag zet ik mijn ervaring in voor uw project.